chrome firefox opera safari iexplorer

Яка категорія українців може отримати відстрочку від призову

06 грудня 2017 о 13:12

Депутати проголосували за прийняття закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткових гарантій соціального захисту дітей-інвалідів», в якому зазначено коло осіб, які не підлягають прозову на військову службу за мобілізацію.

Так, згідно із законом, право на відстрочку від призову на військову службу з мобілізації мають чоловіки і жінки, у яких на утриманні знаходиться неповнолітня дитина-інвалід, та які мають будь-які види порушень функцій організму II-IV ступеня, їх вираження і обмеження життєдіяльності будь-якої категорії I-IV ступеня, їх вираження. Також зазначені особи одержують можливість проходити військову службу за їх бажанням за місцем проживання.

Крім того, така категорія українців має право на звільнення з військової служби в разі вище зазначених умов.

Також цим законом внесено зміни до законів про мобілізаційну підготовку та про військову службу.

Джерело: Сегодня
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути