chrome firefox opera safari iexplorer

Цієї неділі на глядача телеканалу ZIK чекає мальовнича Теребовля

19 січня 2018 о 13:31

Цієї неділі о 16.30 «Рідна країна» та телеканал ZIK запрошують до перегляду фільму про мальовниче містечку Теребовлю з циклу «7 чудес України: історичні міста та містечка». Ви дізнаєтесь як лише одна жінка врятувала місто від татарської облоги, яке архітектурне диво вже 150 років слугує переправою та в якому храмі ви знайдете унікальну святиню -  мощі Святого Миколая, до яких тричі на рік доторкнутись може кожен.

Нагадаємо, що на сайті «Рідна країна» ви вже можете переглянути фільм про перлину Закарпаття — містечко Хуст.

За сумою результатів Інтернет-голосування та анкетування експертів Оргкомітет визначив такі міста-переможці в акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» (ЗА АБЕТКОЮ):

Бердянськ (Запорізька обл.)
Біла Церква (Київська обл.)
Галич (Івано-Франківська обл.)
Диканька (Полтавська обл.)
Канів (Черкаська обл.)
Ніжин (Чернігівська обл.)
Хуст (Закарпатська обл.)

Крім того, Оргкомітетом було визначено три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів. Спецномінаціями відзначено:

Бердичів (Житомирська обл.)
Жовква (Львівська обл.)
Теребовля (Тернопільська обл.)

Нагадаємо, акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» стартувала у березні 2016 року. 1 червня серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів.

Церемонія нагородження відбулася у Великій лаврській дзвіниці 9 листопада 2016 р.

Нагадаємо, за результатами різних етапів всеукраїнської акції «7 чудес України» вже відзнято 40 пізнавальних фільмів, які можна переглянути онлайн і завантажити на офіційному сайті акції – www.7chudes.in.ua.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути