chrome firefox opera safari iexplorer

Вже цієї неділі на телеканалі ZIК дивіться фільм про Бердянськ

26 січня 2018 о 14:41

Цієї неділі о 16.30 «Рідна країна» та телеканал ZIK запрошують до перегляду фільму про Перлину Приазов`я — курортне місто Бердянськ з циклу «7 чудес України: історичні міста та містечка». 

Ви дізнаєтесь, який інтелектуальний осередок міста схожий на Хогвордс, де побачити оригінал знаменитої картини Айвазовського «Буря на морі» та який відомий мешканець Бердянська врятував світ від чуми.

Минулого тижня глядачам телеканалу вже показали фільм про мальовничу Теребовлю, яку ви можете переглянути за посиланням на сайті «Рідна країна».

За сумою результатів Інтернет-голосування та анкетування експертів Оргкомітет визначив такі міста-переможці в акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» (ЗА АБЕТКОЮ):

Бердянськ (Запорізька обл.)
Біла Церква (Київська обл.)
Галич (Івано-Франківська обл.)
Диканька (Полтавська обл.)
Канів (Черкаська обл.)
Ніжин (Чернігівська обл.)
Хуст (Закарпатська обл.)

Крім того, Оргкомітетом було визначено три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів. Спецномінаціями відзначено:

Бердичів (Житомирська обл.)
Жовква (Львівська обл.)
Теребовля (Тернопільська обл.)

Нагадаємо, акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» стартувала у березні 2016 року. 1 червня серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів.

Церемонія нагородження відбулася у Великій лаврській дзвіниці 9 листопада 2016 р.

Нагадаємо, за результатами різних етапів всеукраїнської акції «7 чудес України» вже відзнято 40 пізнавальних фільмів, які можна переглянути онлайн і завантажити на офіційному сайті акції – www.7chudes.in.ua.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути