chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні очікують складні погодні умови

09 лютого 2018 о 14:44

Внаслідок впливу активного циклону в Україні 9 лютого очікуються складні погодні умови. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій з посиланням на Укргідрометцентр.

«В Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, місцями Київській та Чернігівській областях – сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст снігового покриву 10-20 см), на дорогах ожеледиця; у Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця», – йдеться у повідомленні.

На дорогах Київської області подекуди очікується ожеледиця, вночі налипання мокрого снігу, місцями сильний мокрий сніг.

«Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12, вночі на Лівобережжі окремі пориви 15-20 м/с», – прогнозують синоптики.

Температура в західних областях вночі та вдень 0-5 градусів морозу; на решті території від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла, на півдні країни 1-6 градусів тепла.

Українців попереджають, що такі погодні умови можуть призвести до порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, роботи електричних мереж, комунального господарства у більшості областей країни (крім південних).

Як відзначають у КМДА, у Києві комунальні служби вночі обробляли вулиці протиожеледними засобами та прибирали сніг. Для цього використовували близько 300 одиниць техніки комунальної корпорації «Київавтодору». Також забезпечують прибирання та обробку прибудинкових територій 3819 працівників житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕД). Комунальники ЖЕД залучили 115 одиниць техніки.

Загалом у столиці для подолання наслідків негоди готові понад 600 одиниць снігоприбиральної техніки.

Як повідомлялося, через складні погодні умови у ніч на 9 лютого в Україні без світла залишилися 152 населені пункти у п'яти областях.

Також зазначимо, що увечері 8 лютого через негоду у Києві, Київській, Черкаській та Вінницькій областях було обмежено рух вантажного транспорту.

Джерело: 112.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути