chrome firefox opera safari iexplorer

Киянин прожив чотири дні у лісі без їжі та вогню

12 березня 2018 о 11:42
firtka.if.ua

Чотири дні на Прикарпатті тривали пошуки заблукалого туриста з Києва.

Нагадаємо, 9 березня о 20:37 до Служби порятунку надійшло повідомлення від чергового Явірницького пошуково-рятувального відділення СПРЧ АРЗ СП про те, що 7 березня на горі Піп Іван перебувала туристична група в кількості чотирьох чоловік. Зранку 7 березня група туристів вирушила маршрутом в напрямку гори Говерла, проте близько 10:00 години вони розділилися: троє людей пішли в сторону гори Говерла, а житель Києва змінив маршрут руху та пішов в сторону гори Вухатий Камінь, поблизу села Дземброня Верховинського району. Телефонний зв’язок з туристом відсутній, повернення додому планувалось 9 березня, однак він не повернувся.

І лише 11 березня туриста знайшли в районі полонини Шешорська. Стан чоловіка задовільний.

Як розповів керівник Верховинського загону рятувальників Василь Кобилюк, стан потерпілого задовільний.

За словами рятувальника, до Шибеного він дороги не знав, бо піднімались із Дземброні. Дорогу назад турист банально «загубив». А подальші пересування могли б тільки ускладнити питання життя, адже саме закинута будівля на полонині врятувала йому можливість милуватися цим світом.

«Наразі промерзлий до кісток екстремал перебуває у терапевтичному відділенні Верховинської ЦРЛ: ескулапи констатували бронхіт, — розповідає Кобилюк. - То тільки назва того відділення така страшна. Температуру тіла за ніч збили, зараз 36,6, почуває себе як на мене дуже добре, сказав знайомій по телефону що перебуває, як на курорті. Лікар сказав, що сьогодні повернуть в терапевтичне відділення і днів 5 порекомендують все-таки пролікуватися. Діагноз — гострий бронхіт. Передав Кості гроші, перераховані мені на картку його знайомою, залишив свої контакти на про всяк випадок, попросив рятувальників, які його знайшли, відвідати його в терапії. Думаю, через пару днів він „втече“ додому. І ще дізнався, що хлопець здається мав якесь відношення до школи виживання. Це його і врятувало».

Джерело: firtka.if.ua
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути