chrome firefox opera safari iexplorer

Національний художній музей і ТРЦ Gulliver підсвітили кольором маджента

08 березня 2018 о 14:21
the-village.com.ua

Національний художній музей України, Пішохідний міст та ТРЦ Gulliver 8 березня підсвітили у маджентовий колір.

Червоно-пурпурний відтінок є офіційним кольором HeForShe («Він за неї») – глобального руху солідарності, заснованого структурою Організації Об’єднаних Націй «ООН Жінки». За словами представників руху, їхньою метою є досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

«HeForShe акцентує увагу на чоловіках та хлопцях як головних адвокатах гендерної рівності, що традиційно вважалася «жіночим питанням». Учасники руху вважають, що гендерна рівність є базовим правом кожної людини, а партнерство та взаємоповага – найкоротшим шляхом до її досягнення», – коментують в «ООН Жінки».

Початком руху визначають промову акторки та Посла доброї волі ООН Емми Вотсон про фемінізм та рівність. «Вона мотивувала чоловіків з усіх куточків світу почати публічно говорити про проблеми рівності, права жінок та взаємоповагу», – додають у русі.

Менш ніж за три дні до руху приєднались понад 100 тисяч чоловіків з різних куточків світу. Нині рух підтримали, зокрема, принц Гаррі, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, екс-футболіст Девід Бекхем та актори Форест Вітакер, Том Хіддлстон і Джозеф Ґордон-Левітт.

В Україні першим про підтримку HeForShe заявив музикант Дмитро Шуров (Pianoбой) із сином Левом.

«Я хочу, щоб покоління мого сина впізнавало жіночі голоси у політиці, економіці, праві, управлінні, культурі, освіті – у тому, що формує людину. Бо це дає нам можливість бути гармонійними, поважати одне одного, об’єднуватися і зростати», – прокоментував свою участь у русі Шуров.

 Кольором маджента київські будівлі будуть підсвічувати протягом дня – 8 березня.

Джерело: the village
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути