chrome firefox opera safari iexplorer

У Держстаті порівняли українські зарплати з європейськими

11 березня 2018 о 09:28
Infolight

У четвертому кварталі 2017 року погодинна зарплата українців склала 53,4 грн або трохи менше двох доларів.

Про це йдеться на сайті Держстату, – повідомляє facenews.ua.

Згідно з інформацією, найбільш високий рівень погодинної оплати був зафіксований в Києві. Зокрема, в столиці за годину роботи можна було отримати 81,5 грн – 3 дол., При цьому найнижчим рівнем оплати відзначилася Чернігівська область – 42 грн за годину.

Якщо порівнювати з іншими країнами, то в Данії за годину роботи можна отримати в середньому 40 євро – 1,306 тис. грн. Цей показник майже в 16 разів більше, ніж в українській столиці.

Погодинна форма оплати праці є основною формою в більшості розвинених країн. Співробітники можуть додатково підзаробити по закінченню основного 8-годинного робочого дня. Дана форма оплати є зручною для тих, хто бажає працювати неповний робочий день.

Міжнародна Організація Праці (МОП) ще на початку 2000-х років рекомендувала мінімальну погодинну оплату праці на рівні 3-4 доларів.

Вона створена в 1919 році, з 1946 року є спеціалізованою установою ООН. Згідно зі своїм Статутом МОП покликана сприяти встановленню загального і міцного миру на основі соціальної справедливості шляхом поліпшення умов праці.

Раніше, принципових безсрібників серед керівників держав в історії людства було небагато. Відверто кажучи, їх практично не та було. Така вже людська природа, що, дорвавшись до влади, вона вимагає більше золота. 

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути