chrome firefox opera safari iexplorer

у Коломиї відбудеться фестиваль “Писанка”

26 березня 2018 о 11:38
firtka.if.ua

21 – 22 квітня в Коломиї відбудеться ХІ Всеукраїнський відкритий фольклорний фестиваль “Писанка”.

Про це повідомляє кореспондент Фіртки.

Як повідомляла Фіртка, підготовка до фестивалю “Писанка-2018” вже розпочалася.

На фестиваль «Писанка 2018» в Коломиї зберуться майстри писанкарства не лише з України, а й з-за кордону. Основні заходи заплановані на площі перед єдиним у світі Музеєм Писанки.

Фестивальна програма включає в себе фольклорно-етнографічні дійства великоднього християнського і календарно-обрядового змісту за участю 10 фольклорних колективів.

Відбудеться традиційний конкурс писанкового розпису, пройдуть майстер-класи з виготовлення виробів зі скла і глини. Всі учасники фестивалю будуть одягнені в національні костюми, характерні для регіонів, який вони представляють.

У минулому році на ювілейному фестивалі «Писанка» був встановлений рекорд України з одночасного виконання гаївок. Весняну обрядову пісню одночасно виконають понад 1000 учасників свята.

В рамках фестивалю «Писанка 2018» пройде виставка-продаж різних видів декоративно-прикладного мистецтва: лозоплетіння, вишивки, ткацтва, гончарства, килимарства, різьбярства, бондарства, національного одягу, художніх виробів зі шкіри, бісеру, сиру та ін.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути