chrome firefox opera safari iexplorer

В Кропивницькому створили робота, який чистить водойми

26 березня 2018 о 10:52
the-village.com.ua

У Кропивницькому протестували «робота-пилососа» для очищення водойм. Його розробив студент Руслан Коптєв та звернувся до місцевої влади задля фінансування проекту, пише місцеве видання «Трибуна».

Під час експерементального запуску влітку 2017 року робот зібрав близько 20 кг сміття з річки Інгул у Кропивницькому.

Працює «пилосос» на сонячних батареях та повністю автоматично, але керувати ним можна також через WI-FI. Очікувана вартість розробки становить 25 тисяч доларів, каже Руслан.

Однак місцева влада не готова наразі профінансувати проект через низку питань: «де взяти гроші, як захистити прилад від вандалів, куди вивозити зібране сміття, чи буде за роботом спостерігати якась одна людина чи це буде якийсь відповідний відділ». Студента попросили зробити детальні економічні розрахунки.

Джерело: the-village.com.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути