chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко презентував в Хусті фільм про переможця акції «7 чудес України: історичні міста та містечка»

16 квітня 2018 о 11:37

13 квітня до Хуста завітав голова благодійного фонду «Рідна країна» Микола Томенко, аби особисто презентувати містянам повну версію фільму, створеного в рамках проекту «7 чудес України: історичні міста і містечка». Нагадаємо, у листопаді 2016 року за результатами інтернет-голосування, яке проводилося на сайті проекту, та анкетування експертів, Хуст став одним із переможців Всеукраїнського спецпроекту і отримав унікальну можливість заявити про себе – як про туристичну родзинку – на всю державу.

Першими глядачами ексклюзивної стрічки про Хуст (тривалістю 18 хвилин) стали представники влади, місцеві історики, краєзнавці, освітяни та журналісти. За словами ініціатора та організатора акції пана Миколи, незабаром повну версію фільму покажуть на центральних каналах країни, а також у намірах – транслювати його на телебаченні південної та східної України, у тих регіонів, де менше знають про Закарпаття, зокрема про славне місто Хуст. Відзнятий матеріал також буде передано на місцеве телебачення, тож усі бажаючі зможуть його переглянути. До слова, раніше коротка версія фільму транслювалася на «ICTV».

«Загалом проект «7 чудес України» розпочинався як презентація нашої країни у світі, та згодом ми зрозуміли, що насамперед Україну потрібно презентувати самим українцям. І останній етап акції ми задумали зробити про історично цікаві, колоритні, невеличкі містечка, які заслуговують, щоб про них знала вся Україна. Зауважу, головною умовою реалізації проекту була співпраця з місцевою громадою, тобто на скільки місцеві жителі на чолі з міським головою зацікавлені розвивати й популяризувати свій рідний населений пункт. У Хусті ми стали союзниками, яких об`єднало бажання покращити туристичний потенціал краю, адже переконаний, що Закарпаття загалом – це регіон оздоровлення, рекреації та екотуризму. На цьому треба акцентувати й це потрібно розвивати», – наголосив Микола Томенко.

Також пан Микола зауважив, що фільм про третю столицю України – Хуст – імовірно стане ще й елементом просвітницько-методичної роботи для вчителів історії, адже в ньому містяться цінні кадри із засідання Сойму, на якому було проголошено незалежність Карпатської України.

Поділився відомий політик і громадський діяч із журналістами й творчими планами на майбутнє.

«Наразі наша команда обговорює дві концепції наступного етапу акції: перша – інтригуюча версія проекту – «7 таємничих і загадкових місць України», друга – більш просвітницька, до якої, чесно кажучи, і я більше схиляюся – «7 місць народження і життя найвизначніших українців», офіційної назви поки що немає. Я зацікавлений, щоб різні куточки України якнайкраще її презентували».

Після перегляду фільму, в якому йдеться про цікаві місця, які можуть привернути увагу туристів, озвучується історія Хуста, всі бажаючі мали нагоду поділитися враженнями від побаченого та висловити свої пропозиції.

«У 2010 році Хуст входив у список десяти найгірших міст України. Відтоді минуло кілька років і наразі містечко не просто змінило своє «обличчя», але стало переможцем престижного проекту. Це не може не тішити й не надихати на ще кращу працю на благо міста. Про Хуст, дійсно, важко розказати в 20-ти хвилинах фільму, але є сподівання, що він зацікавить туристів, і до Хуста їхатимуть, щоб побачити всі, продемонстровані у стрічці, родзинки на власні очі. Також плануємо за кілька місяців відзняти, так би мовити, другу серію фільму, але вже змінивши тему. Хай це буде сюрпризом для хустян», – наголосив міський голова Володимир Кащук.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути