chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко прокоментував рішення КС щодо скасування закону про референдум

27 квітня 2018 о 11:12
korrespondent.net

У листопаді 2012 року Верховна Рада України відмовилася підтримати проект постанови народних депутатів України Сергія Саса та Миколи Томенка «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття як закону проекту Закону України «Про всеукраїнський референдум».
За дане рішенні проголосували лише 16 із 276 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

В проекті постанови передбачалося скасувати рішення Верховної Ради України від 6 листопада 2012 року про прийняття як закону проекту Закону України «Про всеукраїнський референдум» (р.№6278 від 29.04.2010) як таке, що прийняте з грубим порушенням вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради України.

На зауваження народних депутатів, що ВР ухвалила даний закон з порушенням Конституції та законодавства України, Литвин відповів, що парламентом немало ухвалювалося законів із порушенням в різні періоди.

Лідер політичної партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко прокоментував рішення Конституційного Суду на своїй сторінці у Facebook:

«Вчора КС нарешті визнав Закон „Про всеукраїнський референдум“ для Януковича неконституційним. 

Нагадаю, що боротьбу за дотримання Конституції та недопущення узурпації влади Януковичем у частині збільшення його повноважень ми із Сергієм Сасом розпочали в 2012 році і от за 6 років — правомірне і давно очікуване рішення КС.

Вітаю всіх причетних і всіх правдивих захисників нашого Основного Закону».

Розділи: Політика

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути