chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Треба зробити так, “щоб для нащадків нічого недосказаного не лишилось”

26 квітня 2018 о 12:19

Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко  та голова Київської обласної організації партії Євген Суслов відвідали Фастівщину. Місцевій школі були презентовані просвітницькі  напрацювання фонду “Рідна країна”.

 Микола Томенко познайомив викладацький колектив з наочними матеріалами, розробленими фондом. Він розповів, що всі фільми «7 чудес України» знаходяться у відкритому доступі в мережі інтернет і у вчителів є можливість безкоштовно їх використовувати під час уроків історії, географії та природознавства. А вчителі літератури та школярі можуть просто в класі почути тембр, інтонацію письменників, співаків, діячів культури і церкви, історичних постатей. Для цього достатньо використати проект «Класика української літератури. Живі голоси»

“Для прикладу, у цьому проекті слухачам доступні такі унікальні голоси, як Максима Рильського, Миколи Бажана, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Олеся Гончара, Миколи Вінграновського, Василя Стуса, Марка Кропивницького”, – повідомив він під час зустрічі.

В Меморіальному музеї К.Г. Стеценка в селі Веприк Фастівського району Микола Томенко  поклав квіти до могили українського композитора.

“Цей музей єдиний в Україні, де можна отримати вичерпну інформацію про генія і патріота. Мало хто знає, але Кирила Стеценка вважають продовжувачем музичної традиції, яку започаткував Микола Лисенко. Ним також була написана музика на твори Шевченка й Франка.  Важливо також зазначити, що він  працював у Києві в музичному відділі Міністерства Освіти УНР і диригував хором під час урочистостей з нагоди проголошення Акту Злуки. За короткий період часу і з обмеженими коштами він спромігся зробити стільки корисного для української музичної культури, скільки наші очільники не змогли за все життя з колосальними бюджетами. Тому наше завдання – зберегти цей багатий музичний спадок і, як хотів сам Стеценко, треба зробити так, “щоб для нащадків нічого недосказаного не лишилось”, – сказав Микола Томенко на зустрічі з музейниками.

Лідер Громадського руху “Рідна країна” презентував партійному активу та мешканцям Фастівщини концепцію “Український Президент – 2019” та закликав долучитись до акції #НашБюджетПідГромадськийКонтроль.

“Наше завдання, як громадян України, полягає в тому, щоб свідомо підійти до питання вибору кандидата в президенти. Наша партія закликає всіх бути небайдужими! Щоб не повторити помилок історії, ми маємо змінити формат передвиборчої кампанії й жорстко вимагати від кандидата саме проукраїнської програми, стратегії та представлення команди, з якою він у майбутньому буде працювати. Президента-негідника Україні більше не треба! – сказав голова Київської обласної партійної організації Євген Суслов на зустрічі з місцевим партактивом.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути