chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Як захистити Україну від “президентів-негідників”?

19 квітня 2018 о 15:39

Лідер партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко під час свого візиту в місто Кропивницький розповів журналістам як захистити Україну від «президентів-негідників» та презентував концепцію «Український Президент – 2019».

«Сьогодні надзвичайно важливо визначити і попередити допущені історичні помилки, коли «чесні президенти-патріоти», здобувши владу, забували про свої програми та обіцянки і ставали звичайними «президентами-негідниками». Тому зараз я вбачаю головним завданням для влади та суспільства не шукати по селах, містах, Америках та Європах месію, який поведе Україну до щасливого капіталізму, а захистити Україну від нечесних кандидатів у президенти»,- розповів Микола Томенко.

Політик вважає, що для цього Україні для початку необхідно повернутися до справжньої парламентсько-президентської республіки.

«Виходить, що до Конституції ми повернулись, а модель держави не змінили. Закон не визначає ні «парламентську коаліцію», ні «парламентську опозицію», тому у Верховній Раді ми маємо такий безлад, коли ті, хто називають себе опозицією, голосують за всі законопроекти президента та уряду.

Виправити ситуацію можливо лише на законодавчому рівні  і відповідно до Конституції дати можливість Президенту бути Верховним главнокомандуючим, гарантом державного суверенітету, главою держави, а не уряду, а Адміністрації – діяти як канцелярії, що виконує консультативні та дорадчі функції. Виконавча влада є предметом відання уряду та місцевої влади, і президент та його адміністрація не повинні втручатися у його формування та функціонування».

Тому, на його переконання, країні потрібен кандидат, який представить проукраїнське бачення, стратегію, програму і не буде ховати команду, з якою працює пліч-о-пліч. Він також зазначив, що в цей складний перехідний період для країни президент повинен погодитись обмежити себе одним 5-річним строком.

«Такий підхід вимагатиме від обраного Президента з першого дня перебування на посаді працювати для виконання своєї програми в інтересах народу, а не зміцнювати владу для утримання її протягом 10 років, – зазначив лідер партії і додав: – Потрібно зробити так, щоб Україна більше не стала заручником невиконаних обіцянок і змусити президента, який є найманим працівником українського народу, працювати на благо держави, а не власної кишені. Таким вимогам має відповідати кандидат в нашій концепції «Український Президент – 2019».

Нагадаємо, що на з`їзді партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко наголосив, що відповідно до концепції «Українськи Президент – 2019»  визначення місії, стратегії, програми та команди має передувати  визначенню особи кандидата в Президенти.

Під час візиту він також зустрівся зі студентами вузів міста та прочитав лекцію на тему: «Чому Конституція не винна, або Яким має бути оптимальний Основний Закон для України» та розповів як створити позитивний імідж України у світі. 

Розділи: Політика

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути