chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко закликає ЗМІ та громадськість стати на захистит бібліотеки в Києві

26 липня 2018 о 12:23
wikimapia.org

Київська бібліотека просить захисту від свавілля чиновників. Мова йде про приміщення ЦРБ ім. Є. Плужника, яке вона займає з 1952 року. 

12 липня до бібліотеки надійшов лист від Національного агентства України з питань державної служби (НАДС), в якому дослівно написано: «просимо Вас забезпечити вивільнення зазначених приміщень до 27.07.2018 року (включно)». Свою вимогу вони пояснили тим, що планують в цьому приміщенні створити «Центр оцінювання державних службовців».

Не зважаючи на Постанову Верховної Ради України від 16.01.2009 р. № 901- VI «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих масової інформації, закладів культури, у тому числі БІБЛІОТЕК, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси» та низки інших законів, які захищають такі заклади, чиновники все ж намагаються виселити бібліотеку, адже її приміщення знаходиться в самому центрі столиці.

Микола Томенко та команда Громадського руху «Рідна країна»  неодноразово захищали бібліотеки різних областей України від закриття, проте, як зазначає політик, з таким цинізмом ще не зустрічались, і закликав на своїй сторінці у Facebook небайдужих громадян та ЗМІ долучитися до захисту бібліотеки, яка функціонує вже 70 років.

Прохання до журналістів!
Колективу бібліотеки потрібна інформаційна підтримка у праві на професію та у захисті своїх читачів. 

Завтра останній день, після чого чиновники Національного агенства державної служби пообіцяли ВИСЕЛИТИ Центральну бібліотеку Шевченківського району міста Києва. Мовляв їм бракує приміщень для проведення оцінювання та конкурсів для державних службовців, а бібліотек у Києві й так забагато.

Всіх небайдужих працівники бібліотеки просять підписати петицію, яка створена на сайті КМДА  «Щодо недопущення виселення Центральної районної бібліотеки імені Євгена Плужника Централізованої Бібліотечної Системи Шевченківського району м. Києва (вул. Прорізна, 15)».

 

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути