chrome firefox opera safari iexplorer

Якого м'яса українці споживають найменше

05 липня 2018 о 10:42

В Україні курятина користується попитом як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках. Водночас свинина забезпечує лише внутрішній ринок. Її експортний потенціал обмежений через поширення африканської чуми свиней. Найменш популярне м'ясо серед українців — яловичина.

Минулого року вона зайняла 5,2% в обсязі українського м'ясного випуску. На внутрішньому ринку випуск української яловичини зменшився на 6,6% порівняно з 2016-м. Головним чином власники великої рогатої худоби зосередилися на випуску молока, пише Pro-Consulting.

2017 року вітчизняні виробники забезпечили 96,8% внутрішнього ринку. Частка імпорту збільшилася за рік з 2,5% до 3,2%. В основному завозяться сорти яловичини преміум-сегмента для роздрібної торгівлі та ресторанів.

За умов низького внутрішнього попиту, Україна на міжнародні ринки поставляє 30-40 тис. т яловичини щороку.

За словами експертів, для реалізації експортного потенціалу, вітчизняним виробникам необхідно адаптувати своє виробництво під міжнародні вимоги. Йдеться про підвищення якості та глибини переробки м'яса. Адже його транспортування на великі відстані можливе лише у замороженому вигляді.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути