chrome firefox opera safari iexplorer

30 вересня — День усиновлення

30 вересня 2018 о 11:32

Щорічно в нашій державі 30 вересня відзначається День усиновлення.

Завдяки цій даті небайдужі намагаються донести проблеми дітей, які не мають повноцінної сім’ї та зробити так, щоб вона у них з’явилася.

За статистикою, кожного року в Україні усиновлюють близько 3,5 тисяч дітей громадяни не лише України, а й іноземці.

Разом з тим на появу тата і мами чекають майже 30 тисяч малюків.

Згідно з Указом Президента України "Про День усиновлення" від 27 листопада 2008 року №1088/2008, свято встановлено в Україні, «ураховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення».

27 вересня 2011 року було створено Громадську раду з питань захисту прав дитини, до завдань якої, зокрема, належить розгляд і вирішення питань, пов’язаних з усиновленням (особливості усиновлення дітей, доцільність міждержавного усиновлення тощо).

Варто нагадати, що 9 вересня 2011 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Сімейного кодексу України» (щодо усиновлення)».  Даним законом передбачається вилучити норму із нині діючого Сімейного кодексу, що «різниця у віці між усиновлювачем та дитиною не може бути більшою, ніж 45 років».

Наразі мало хто з громадян України знає, які негативні наслідки для усиновленої дитини несе вилучення даної норми, адже вона постійно піддається ризикам залишитися без повноцінної батьківської опіки.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути