chrome firefox opera safari iexplorer

НУБІП відсвяткував День студентського спорту

20 вересня 2018 о 15:39
nubip.edu.ua

Національний університет біоресурсів і природокористування відзначив День студентського спорту змаганнями, рекордами та турнірами.

Голова наглядової ради університету та віце-президент НОКу Микола Томенко нагородив спортивними подарунками студентів, які встановили рекорди в номінаціях: стрибки на скакалці, удари на дальність та точність футбольним м’ячем та метання бейсбольного м’яча на дальність.

Під час нагородження він назвав Національний університет біоресурсів лідером у розвитку та підтримці студентського спорту.

Сьогодні університет є одним із лідерів серед навчальних закладів, які пропагують здоровий спосіб життя та підтримують розвиток фізичної культури й спорту, — зазначив Микола Томенко.

Нагадаємо, що найбільшу державну підтримку і фінансування студентський  спорт отримав, коли Микола Томенко перебував на посаді віце-прем’єра. Разом з тодішнім міністром освіти і нинішнім ректором НУБІП Станіславом Ніколаєнком вони почали відроджувати спортивні заходи у вишах, підтримували розвиток різних видів спорту та здорового способу життя серед молоді.

Микола Томенко переконаний, що найкращий шлях відродження студентського спорту та інфраструктури — це інвестування та підтримка держави. Він також пояснив, що сьогодні уряд, на жаль, займає прямо протилежну позицію, що пояснюється зменшенням фінансування та закриттям кафедр фізичного виховання та скороченням спортивних секцій у навчальних закладах.

Також в університеті все ще триває шаховий турнір на встановлення рекорду України одночасної гри в шахи, із занесенням до Національного Реєстру України. За участю понад 600 учасників з числа студентів та викладачів НУБіП України. 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути