chrome firefox opera safari iexplorer

18 листопада — День пам’яті жертв дорожніх аварій

18 листопада 2020 о 09:17

За рішенням ООН третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам’яті жертв дорожніх аварій.

За даними ООН, дорожні аварії є у всьому світі другою причиною смерті серед молодих людей у віці 15-29 років. В автопригодах щорічно гине більш як 1,3 мільйони осіб, ще 50 мільйонів людей одержують травми або стають інвалідами.

Мета цього дня полягає в тому, щоб вшанувати пам’ять жертв дорожньо-транспортних аварій та висловити співчуття членам їх сімей, а також ще раз нагадати державам про необхідність забезпечити безпеку дорожнього руху.

Серед основних причин ДТП — перевищення швидкості, вживання алкоголю, відсутність програм технічного огляду транспортних засобів та пристроїв, що забезпечують безпеку водіїв і пасажирів.

В 2012 році Всесвітній день пам’яті жертв дорожніх аварій припадає на 18 листопада.

ДАІ України закликає водіїв 18 листопада, у Всесвітній день пам’яті жертв ДТП, вшанувати загиблих включенням ближнього світла фар на автомобілях під час руху, повідомляє УНІАН.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути