chrome firefox opera safari iexplorer

“Рідна країна” закликає місцеву владу об`єднатись задля збереження бібліотек

20 листопада 2018 о 14:44
starylev.com.ua

До Громадського руху “Рідна країна” звернулись мешканці міста Золотоноша з проханням допомогти вберегти від закриття Золотоніську центральну районну бібліотеку та Золотоніську районну бібліотеку для дітей.

В наслідок об’єднання громад Золотоніського району виникло питання фінансування цих закладів. На жаль, це не єдиний випадок, коли в процесі децентралізації заклади освіти та культури стають заручниками небажання фінансувати їх функціонування. Проте існують і позитивні результати вирішення схожих питань.

Лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко звернувся у відповідь до міського голови міста Золотоноша та районної державної адміністрації з проханням діяти спільно задля збереження майбутнього освітнього розвитку мешканців. У зверненні він також пояснив, що взявши на себе спільну відповідальність та об’єднавши економічні ресурси є можливість зберегти бібліотеки від закриття.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути