chrome firefox opera safari iexplorer

«Рідна країна» привітала переможців дитячого конкурсу «Творчі канікули»

21 грудня 2018 о 18:21

В Києві відбувся Всеукраїнський літературний конкурс «Творчі канікули», який уже вдруге проводить Національна бібліотека України для дітей та Українська секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY), є творчим майданчиком для літераторів-початківців.

          Цьогоріч на конкурс знову надійшло майже 1,5 тисячі прекрасних дитячих робіт, 191 з яких були обрані для участі у фіналі. Прозові та поетичні твори юних письменників, які надійшли з усіх регіонів України на фінальному етапі оцінювали справжні знані дитячі письменники — члени Національної спілки письменників України: Марія Морозенко, Наталя Дев’ятко, Тетяна Винник, Леся Мовчун та Леся Пронь.

          Святкову церемонію відкрили голова організаційного комітету конкурсу, генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Гордієнко Алла Іванівна та представник Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», голова «Муніципальної ліги Києва» Федоренко Олександр Вікторович. Гордієнко Алла Іванівна у своїй надихаючій промові зазначила, що перший крок на шляху до мети є дуже важливим, а перший успіх, перша перемога дарують віру у свої сили та натхнення на подальші звершення. Друг і партнер бібліотеки у реалізації різноманітних творчих проектів Олександр Федоренко відзначив, що для фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та «Муніципальної ліги Києва» підтримка юних талантів є одним із важливих та пріоритетних завдань.

«Ми підтримуємо творчу молодь, яка прагне вчитись і творити. Я пишаюсь, що в Україні стільки талановитих дітей. Наше завдання — стимулювати розвиток та цікавість до навколишнього світу у майбутнього покоління. „Рідна країна“ продовжує працювати у напрямку проукраїнського виховання».

 

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути