chrome firefox opera safari iexplorer

В Переяславському заповіднику презентували унікальну бандуру

12 грудня 2018 о 18:14

Засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко напередодні Дня Святого Апостола Андрія Первозваного відвідав Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав».

В Музеї кобзарства з ініціативи  директора Національного заповідника «Переяслав» Олексія Лукашевича та за підтримки фонду «Рідна країна» відомий бандурист та дослідник Микола Товкайло презентував закладу власноруч виготовлену бандуру. Майстер не лише розповів про давній інструмент, а й зіграв для відвідувачів декілька козацьких балад. 

Засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко звернув увагу, що до цієї бандури доторкнутись зможе кожен: «Задум наш такий — ця народна бандура стає діючим експонатом, який може спробувати кожен відвідувач. Отож, пропагуємо нашу культуру і традицію та змінюємо музеї, в яких до експонатів можна і треба торкатись!»

Також музеї під відкритим небом відбулися святкові дійства. Гостям розповіли про історію свята Андрія Первозванного, показали народні обряди та розповіли як молодь влаштовувала вечорниці в цей день.