chrome firefox opera safari iexplorer

Експерт розповіла, як виживають бібліотеки в епоху інтернету: допомагає Томенко

21 лютого 2019 о 15:05
uzhnu.edu.ua

Яке майбутнє може бути у бібліотек в епоху домінування інтернету та які додаткові послуги там запроваджують, розповіла експерт

«Як національна бібліотека, ми збираємо книги для дітей, та відправляємо їх до Центру раку.

Сьогодні інтернет витісняє бібліотеки. Наразі діти більше інформації здобувають з інтернету, а бібліотеки виконують певні функції позашкільного виховання», – ділиться наболілим заступник генерального директора Національної бібліотеки для дітей Людмила Полікарпова.

Окрім широкого асортименту книг, в нашій бібліотеці ми створюємо різні гуртки для дітей: гурток конструювання, програмування, ляльковий театр. Є також психологічна служба, де з дітками займаються розвитком з малого віку.

Також представник бібліотеки зазначила, що зараз з розвитком бібліотек в Україні існує проблема. Вона пов’язує її з реформою децентралізації, бо ситуація в Києві одна, а в регіонах – зовсім інша. «Раніше були районні бібліотеки окремо для дорослих, і окремо для дітей. Сьогодні створюється об’єднання», – розповіла Полікарпова.

 

Працівник освітньої сфери відзначила небайдужих, завдяки яким читальні заклади ще функціонують:

«Ми працюємо з багатьма організаціями і партнерами, які фінансово допомагають нашій бібліотеці. Давній друг бібліотеки Олександр Федоренко, який є постійним меценатом всіх акцій нашої бібліотеки. Він також є представником фонду Миколи Томенко. Тому ми і багато знаємо Миколу Володимировича, який є давнім другом не тільки нашої бібліотеки, а ще книг та дітей».

Джерело: politeka
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути