chrome firefox opera safari iexplorer

11 червня — день пам'яті святителя Луки (Войно-Ясенецького)

11 червня 2020 о 07:25

Я не маю права займатися тим, що подобається, але зобов'язаний займатися тим, що корисно для людей, які страждають.

Святитель Лука (Войно-Ясенецький)

Єпископ-хірург. Для багатьох це поєднання слів звучить дивно. Але сам святитель Лука (Войно-Ясенецький) сприймав свій статус цілком природно. 40 років він гідно ніс хрест лікаря і пастиря. Владика Лука написав 55 наукових праць з хірургії та анатомії та десятки томів проповідей.

Але найважливішим досягненням архієпископа Луки є значна кількість зцілених їм людських душ. Нині, коли минуло майже п'ятдесят років від дня смерті владики-хірурга, тисячі християн продовжують отримувати зцілення завдяки заступництву цього Божого угодника.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути