chrome firefox opera safari iexplorer

60% населення України живуть за межею бідності, – ООН

30 березня 2017 о 13:12

На сьогодні в Україні 60% населення живуть за межею бідності. Про це на прес-конференції повідомив координатор системи ООН в Україні, постійний представник програми розвитку ООН в Україні Ніл Вокер, передає кореспондент УНН.

“Стосовно України, ми говоримо про 1,7 млн внутрішньо переміщених осіб, 2,8 млн людей з інвалідністю, 60% населення знаходяться нижче межі бідності”, — сказав він.

Презентуючи звіт ПРООН щодо людського розвитку, він зазначив, що “у цьому звіті є корисна інформація, яка може бути використана для України, зважаючи на її специфічний контекст”.

У свою чергу? директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України академік Елла Лібанова, додала: “Йдеться про те, що національний дохід в розрахунку на одну особу знизився за 25 років, у 2015 році знизився порівняно з 1990 роком на 31,9%”.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути