chrome firefox opera safari iexplorer

1 червня українському співакові та композиторові В’ячеславу Хурсенку виповнилося би 54 роки

01 червня 2020 о 06:37
youtube.com

В’ячеслав Хурсенко – один з тих авторів і виконавців, котрих  називають самородками. Він мав голос, який упізнавали «з перших нот» відколи він 1988р. з’явився на українській пісенній сцені.

У 1992р. В.Хурсенко посів друге місце на другому Всеукраїнському  пісенному конкурсі «Червона рута». 1998р. – отримав Гран-прі на «Пісенному вернісажі». Не раз його пісні перемагали на телефестивалях «Шлягер року».

Востаннє Хурсенко виступав  публічно 2004р. — на сцені  Майдану під час Помаранчевої революції. Відтоді остаточно присвятив себе створенню пісень.   

Народився В’ячеслав Хурсенко в Луцьку. Тут закінчив музичну школу, медичне училище (за фахом фельдшер-акушер). У музичних колах відомий ще й як віолончеліст високого рівня.

В.Хурсенко – автор і виконавець пісень «На острові чекання», «Сповідь», «Віра, Надія, Любов», «До рідного дому» та багатьох інших. Без перебільшення, загальноукраїнську славу йому приніс хіт «Соколята».

Пісні В.Хурсенка звучать у фільмах О.Байрак «Жіноча інтуїція» та «За два кілометри до Нового року».

8 вересня 2009р., близько 16-ї години,  В'ячеслав Хурсенко трагічно загинув. Друзі розповіли, що цього дня він рибалив разом з ними на ставку в с.Шепель недалеко від Луцька. Страждав на тяжку форму діабету, сам робив собі уколи інсуліну. Коли почувся недобре, впав у воду і захлинувся. Оскільки рибалив на протилежнолму боці ставка, врятувати його не встигли.

Був одружений з учительною початкових класів Ольгою, доньці Марії на той час було 19 років.  

Поховали В’ячеслава Хурсенка у с.Підгайцях поблизу Луцька.

Олена Бондаренко

Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути