chrome firefox opera safari iexplorer

Хакери масово атакують сайти владних структур (оновлено)

02 лютого 2012 о 09:40

Як повідомляє УНН, на даний час сайт Верховної Ради України також почав працювати з перебоями.

Офіційний сайт Кабінету Міністрів України також не працює.

Спроби зайти за адресою kmu.gov.ua закінчуються невдало, пише Українська правда.

«Сайт Кабміну теж ліг, скоро черга СБУ.гов», — написав анонімний користувач.

Як відомо, у середу з самого ранку сайт президента працював з перебоями, а потім перестав.

У вівторок ввечері сайт МВС став недоступний після того, як стало відомо, що міліція закрила відомий український файлообмінник ex.ua.

У МВС пояснили, що офіційний сайт міністерства тимчасово недоступний «через велику кількість відвідувачів, а також можливих DОS-атак».

Сьогодні у міліції заявили, що сайт досі не працює і порадили заходити на сторінку МВС у Facebook.

У соціальних мережах можна знайти заклики і конкретні поради, як збільшити тиск на сервери президентського сайту, щоб він не витримав навантаження.

Нагадаємо, що фіційний сайт політичної сили Віктора Януковича - Партії регіонів - перестав бути доступним приблизно з 18 години вчорашнього вечора.

Головна сторінка не завантажується взагалі. Скоріше за все сайт ПР став черговою «жертвою» незадоволених закриттям файлобмінника EX.UA хакерів. Цілком можливо, що сервер не витримав великої кількості відвідувачів та запитів.

Нагадаємо, у вівторок на сайті МВС з'явилась інформація про те, що представники виконавчої гілки влади припинили діяльність файлообмінника ЕХ.UA за порушення прав інтелектуальної власності. Під час обшуків в офісі й дата-центрах веб-ресурсу оперативники вилучили 200 серверів з обсягом нелегального контенту більше 6000 терабайт.

Через пару годин сайт МВС піддався DDoS-атаці й не функціонує досі. Вчора з ранку те ж саме відбувається і з сайтом президента.

13:41 Сайти влади досі не працюють

Сайти влади, які зазнали атак хакерів, досі не працюють. У МВС вже збираються купувати нове захисне обладнання.

Станом на 13:00 не працюють сайти Національного банку України та Антимонопольного комітету, з великими труднощами відкриваються сайт Державної податкової службиКабінету Міністрів і президента України.

Другий день не працює сайт МВС, з учорашнього вечора не завантажуються сайти СБУ і Партії регіонів.

Співробітники МВС разом із співробітниками компанії, яка є розробником програмного забезпечення і структури сайту МВС, з'ясовують, які технічні проблеми потрібно вирішити, щоб налагодити роботу сайту.

«Можливо, для цього потрібно буде закуповувати нове захисне обладнання», — сказав начальник прес-служби МВС Володимир Поліщук.

Він також додав, що це може знадобитися у зв'язку з тим, що система МВС не дуже потужна, тому що сайт не містить таємної інформації.

Нагадаємо, що 31 січня МВС відключило популярний файлообмінник EX.UA Закриття ресурсу викликало бурю обурення українців, які у відповідь почали атаки на сайти влади.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути