chrome firefox opera safari iexplorer

Борщ в Україні дорожчий, ніж у Польщі

04 квітня 2018 о 14:09
medivnia.com

Вартість овочів для борщу в Україні вища, ніж у сусідній Польщі. Такі дані озвучили в Асоціації постачальників торговельних мереж України.

Наприклад, буряк у Варшаві в перекладі на українські гроші коштує 5,7 грн. У Києві коренеплід продається вдвічі дорожче.

За капусту в Польщі просять 3,1 грн, у Києві – всі 8 грн, а це втричі дорожче. Картопля у Вaршaві продається за 3,9 грн за кілограм, а в Києві – за 4,30 грн. Приблизно однакова ціна хіба що у цибулі.

При цьому середня зарплата в Україні – 7 828 гривень, а в Польщі – 34 830 гривень.

Нагадаємо, згідно з даними Мінагрополітики, в березні в Україні . 

Нагадаємо, згідно з даними Мінагрополітики, в березні в Україніе найбільше подорожчали саме овочі. Рекордсменом став буряк, ціна на який зросла на 11%, капуста додала 7%, третє місце закріпила за собою картопля, яка подорожчала на 6% – з 5,7 грн/кг до 6,6 грн/кг.

За прогнозами аналітиків, у квітні зростаючий тренд на овочі збережеться і буде переважати до появи нового врожаю.

Джерело: Сегодня
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути