chrome firefox opera safari iexplorer

Музейні коти заважають працювати дирекції НІЕЗ «Переяслав»

22 лютого 2012 о 08:33

Нещодавно громадськості Переяслава став відомий наказ, а точніше – додаток до наказу №5, датований 14 лютого цього року Про «недопущення» сторонніх осіб на території Музею Заповіту й фондів НІЕЗ «Переяслав», а також проти трьох домашніх тварин, які давно прижилися тут, коли Ви навіть і не мріяли бути директором.

Вони полюють на гризунів (тобто – об’єктивно допомагають охороняти цінності – від пошкодження експонатів мишами, пацюками – й приносять користь, а не шкоду!)

Виникає запитання – кого Ви, пане директоре вважаєте тут «сторонніми особами»? Мене, який за 34 роки роботи в заповіднику здав тисячі експонатів і написав сотні статей та публікацій? На кого поширюється оця заборона?

Павле Олександровичу, після того, як у грудні 2010 року я передав Вам відкритого листа мені здалося, що Ви зробили позитивні висновки й замислились, над тим, що відбувається серед людей. Але тепер бачу, що ви продовжуєте робити помилку за помилкою, якщо це не назвати чимось гіршим…

Тому від імені громадськості міста прошу, поки не пізно, скасувати це безглузде й самокомпрометуюче розпорядження – і зайнятися розбудовою музейної справи, як це робив і заповідав робити батько переяславських музеїв Герой України М.І. Сікорський.

Колишній директор заповідника М.І. Сікорський

До речі, сам Михайло Іванович ніколи не зміг би додуматися до таких сміхотворних та анекдотичних розпоряджень! Якщо Ви хочете, щоб над Вами сміялись навіть курі – можете цей «додаток» залишити в силі… й потішитися ще певний час своєю ілюзорною обмеженою «владою».

Тільки потім – не дивуйтеся! Такими діями Ви самі себе заганяєте в глухий кут і тоді Вам не допоможуть ніякі «юристи» й покровителі – при умові якщо наша країна не перетвориться на країну абсурду. Адже все непередбачено змінюється.

В рік «Євро-2012» на нашу державу спрямована пильна увага світової громадськості – і якщо про Вас далі поширюватиметься слава як про практика грубих заборон та антигуманізму то Ви підете вслід за тими директорами, яких недавно по звільняли (хоча на мій погляд, несправедливо й огульно).

Ви заводите в установі майже казарменні чи казематні «порядки». Яких ще наказів чекати від Вас заляканим й пригніченим підлеглим? Таким шляхом Ви далеко не зайдете! Раніше чи пізніше Ваші методи дадуть серйозний збій – і Ви ПРОГРАЄТЕ…

Хоч Ви й оперлися начебто на старий наказ колишньої держави СРСР ще 1985 р. за №290, але певен, що й тоді не було заборони з’являтися людям в установах у яких вони працювали практично все життя, а потім вийшли на пенсію...

Так само там немає заборони тримати домашніх улюбленців (зокрема котів), котрі борються зі шкідниками-гризунами.

Адже на території Ермітажу, Лувра, Британського музею мешкають кішечки, кількість яких нині нараховує сотні.

Міські осередки громадських організацій Комітету оборони прав людини й Товариства захисту тварин змушені взяти до уваги події, які відбуваються. Адже не по-людськи виганяти чьотирьолапих хранителів музейного майна на такий лютий мороз.

Дуже дивно, що Ви й досі очолюєте міський осередок партії «Зелених».

Візьміться нарешті за мудрі справи й схаменіться!

Почесний громадянин міста Переяслава-Хмельницького, член Національної спілки письменників України, ветеран праці, краєзнавець, музейний працівник із понад як тридцятирічним стажем – Коломієць О.Р.

Дивіться також:

Коты – легендарные хранители музея Эрмитаж

Кошки и Британский музей

10 музеев, в которых работают кошки

Розділи: Думка читачів

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути