chrome firefox opera safari iexplorer

Названо найкращі журнали для дітей та юнацтва 2012 року

16 грудня 2012 о 11:14

13 грудня в Держкомтелерадіо відбулося засідання журі Всеукраїнського конкурсу на найкраще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва, де визначили переможців, пише ЛітАкцент.

Найкращим друкованим періодичним виданням для дітей у 2012 році названо журнал «Диво-Деревце» (головний редактор – Соломія Слобожанська, засновник та видавець – ТОВ «Соломія Медія Плюс), що виходить щомісяця накладом 10 тисяч примірників.

Журнал розрахований на малечу 5-8 років. Він знайомить юних читачів із здобутками культури, художнього слова, традицій українського народу. Головні герої журналу, Богданчик і Софійка, мандрують стежками пізнання разом із читачами.

Юридичний журнал для школярів «Абетка права» (головний редактор – Лариса Денисенко, видавець – редакція журналу «Право України») визнано найкращим друкованим виданням для юнацтва.

Щоквартальний часопис тиражем 300 примірників покликаний підвищувати рівень правової освіти юного читача. На сторінках журналу – поради юристів та психологів, інтерв’ю з популярними особистостями тощо.

Також за багатолітнє служіння наймолодшій читацькій аудиторії спеціальним дипломом конкурсу відзначено «Казковий вечір» – повнокольорову щотижневу газету для дітей молодшого віку (головний редактор – Людмила Суворова). На сторінках цього видання – завдання для загального розвитку, повчальні казки, творчі доробки юних читачів.

Як зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський, періодика для дітей і юнацтва належить до тієї категорії видань, яким нелегко конкурувати в сучасному інформаційному просторі. Їхнє покликання – виховувати, збагачувати молоде покоління знаннями, культурними цінностями, сприяти формуванню особистості юного українця. «Незважаючи на бурхливий розвиток нових інформаційних технологій, дитячі газети і журнали залишаються джерелом знань, порадниками і друзями нашої юні», – сказав він.

Загалом у 2012 році на конкурс надійшло 16 видань, серед яких і розважальні, і пізнавально-навчальні газети та журнали для дитячої та підліткової читацької аудиторії.

Нагадаємо, щорічний Всеукраїнський конкурс на найкраще періодичне друковане видання для дітей та юнацтва засновано Державним комітетом телебачення і радіомовлення України у 2007 році з метою сприяння розвитку дитячої періодики, удосконалення традицій випуску періодичних друкованих видань для дітей та юнацтва, підвищення ролі друкованих ЗМІ у вихованні молодого покоління тощо.

Свого часу переможцями конкурсу ставали: у 2007 році – журнали «Барвінок», «Малятко», «Артклас», «12+», «Юний натураліст» та газета «Казковий вечір», у 2008 році – журнали «Ангелятко» та «Колосок», у 2009 – журнали «Котя», «Indigo», у 2010 році – журнали «Ангелятко» і «Однокласник». Минулоріч лауреатами конкурсу стали «Колосок» та «Мамине сонечко».

Розділи: Новини освіти

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути