chrome firefox opera safari iexplorer

Маршрути громадського транспорту 15 міст України з’явились на Картах Google

19 березня 2013 о 12:50

Функція «Громадський транспорт» на Картах Google стала доступна у 15 найбільших містах України.

Про це у вівторок повідомила прес-служба Google Україна.

Наразі інформація про маршрути громадського транспорту доступна для таких міст: Київ і передмістя, а також Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Житомир, Запоріжжя, Луцьк, Львів, Одеса, Полтава, Рівне, Севастополь, Харків, Черкаси та Чернігів.

За допомогою функції «Громадський Транспорт» на Картах Google користувач отримує покрокові маршрути проїзду громадським транспортом, і може знайти зупинки транспорту у своєму районі, прокласти маршрути від пункту А до пункту В.

Також можна отримати інформацію про час, який ви витратите на дорогу, що дозволяє вибрати оптимальний маршрут проїзду містом.

Щоб дізнатися, як дістатися потрібного місця, слід позначити на Картах Google адреси пунктів відправлення та призначення, вибрати орієнтовний час відправлення й натиснути кнопку «Прокласти маршрут».

Функція запропонує декілька можливих маршрутів за даним запитом. Користувачу потрібно буде тільки вибрати оптимальний.

Крім того, плануючи маршрут, користувач може вибрати зі списку кращий вид транспорту, а також налаштувати критерії вибору маршруту — кращий, мінімум пересадок або менше йти пішки.

Дані про громадський транспорт для 14 міст України надані партнером Google в Україні компанією EasyWay, для Львова — Львівською міськрадою та громадським об'єднанням «Самопоміч».

Інформація про маршрути доступна в усіх браузерах, включно з мобільними, а також на Картах Google для Android та iOS.

Власники веб-сайтів можуть інтегрувати маршрути громадського транспорту на свої веб-сторінки, використовуючи Google Maps API, щоб полегшити своїм клієнтам пошук офісу компанії або будь-яких інших об'єктів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути