chrome firefox opera safari iexplorer

Google запустив в Україні безкоштовну навігацію для мобілок

29 березня 2012 о 12:19

Google оголосив про запуск в Україні Google Навігації — нової безкоштовної функції мобільних Карт Google для Android.

Google Навігація — це підключений до Інтернету GPS-навігатор, який дає покрокові голосові вказівки по ходу руху, що дозволяє сконцентрувати свою увагу на дорозі, а не на карті.

При цьому користувач може вибрати найбільш зручний режим відображення — карта або супутникові знімки.

Є кілька принципових відмінностей між навігацією на Картах Google від звичайного навігатора, йдеться у повідомленні компанії у вівторок.

По-перше, абсолютно необов'язково вводити точну адресу пункту призначення.

Наприклад, якщо вам потрібно потрапити до Андріївської церкви в Києві, не доведеться вводити адресу «вул. Андріївський узвіз 21, Київ».

Ви можете просто ввести «Андріївська церква» в рядку запиту, і пошук автоматично знайде потрібне місце і покаже його на карті.

Оскільки Навігація використовує пошук Google, в рядок запиту можна просто вводити назву потрібного місця.

По-друге, мобільні Карти оновлюються автоматично і завжди збігаються з останньою версією Карт Google, яку можна знайти на сторінці maps.google.com.ua.

По-третє, в Google Навігації доступний Пішохідний режим – можна прокласти до потрібного місця пішохідний маршрут.

Навігація використовує невеликі за обсягом векторні карти, які швидко завантажуються і зберігаються в пам'яті телефону, що важливо при користуванні мобільним інтернетом.

Якщо навіть телефон вийшов із зони дії мережі, а ви тим часом згорнули не туди, Навігація зможе прокласти новий маршрут до місця призначення.

Для того, щоб почати роботу з Картами Google з навігацією, потрібно завантажити останню версію Карт на Google Play і встановити її на свій телефон з ОС Android версії не нижче 1.6.