chrome firefox opera safari iexplorer

Google запускає голосовий пошук українською

02 липня 2013 о 17:03

Google запускає голосовий пошук українською мовою для мобільних пристроїв на базі Android. Окрім цього, голосовий пошук доступний для мобільних карт Google та навігації, що мало би спростити водіям пошук правильного шляху під час руху.

«Під час роботи над створенням голосового пошуку українською ми зіткнулися із деякими проблемами, наприклад, особливостями вимови у різних регіонах, словами, які мають різні значення тощо. І хоча ми поки що не завжди можемо точно розпізнавати слова, сказані з кожним регіональним акцентом та діалектом, однією з основних переваг хмарної моделі Google є те, що чим більше людей використовують голосовий пошук, тим точнішим він стає. Окремо хочемо висловити подяку команді українських волонтерів, які “віддали свій голос” для побудови первинної бази даних голосового пошуку українською мовою, а особливо керівнику проекту Лесі Слюсаренко», – зазначили в компанії.

Щоб почати роботу з голосовим пошуком Google, то у випадку з телефонами, які працюють на ОС Android 2.2 або вище, то досить натиснути значок мікрофона на віджеті пошуку Google на робочому столі мобільного телефона.

В іншому випадку, можна встановити програму голосовий пошук з Google Play.

Розробники наголошують, що одночасно можна говорити тільки однією мовою, а для зміни мови пошуку потрібно буде змінити мовні налаштування.
Протягом найближчого часу голосовий пошук Google також стане доступним для iPhone та для браузера Chrome на десктопах.

Нагадаємо, з 1 липня Google відключив сервіс Reader, призначений для відстеження матеріалів, що публікуються на новинних сайтах, в блогах та інших онлайн-ресурсах.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути