chrome firefox opera safari iexplorer

Комісія Ватикану визнала Івана Павла II святим

02 липня 2013 о 18:54

Спеціальна комісія Ватикану, що складається з кардиналів і єпископів, визнала покійного папу римського Іонна Павла II святим.

Для того щоб понтифік був зарахований до лику святих, залишилася лише одна формальність – під рішенням комісії повинен поставити свій підпис чинний Папа Римський Франциск, пише Gazeta.ru з посиланням на Associated Press.

Передбачається, що канонізація Іонна Павла II може відбутися 8 грудня, у свято Непорочного зачаття.

За словами джерела, він може бути канонізований одночасно з папою Іваном XXIII, який скликав Другий Ватиканський собор у 1962 році.

Раніше повідомлялося, що Ватиканська Конгрегація у справах святих провела дослідження життя та діяльності Івана Павла II і знайшла достатньо підстав для його зарахування до лику святих. Зокрема, Конгрегація у ході пленарного засідання у вівторок підтвердила факт вчинення другого дива Папою Римським Іваном Павлом II вже після його беатифікації (проголошення блаженним Римо-католицької церкви) 1 травня 2011.

Нагадаємо, процес беатифікації Івана Павла II, що помер у Ватикані 2 квітня 2005, почався незабаром після його смерті і завершився урочистим зачисленням покійного понтифіка до лику блаженних 1 травня 2011.

Джерело: ZIK
Розділи: Видатні постаті

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути