chrome firefox opera safari iexplorer

Фільм про мальовничу Теребовлю вже в мережі

22 січня 2018 о 11:28

Цієї неділі о 16.30 на телеканалі ZIK відбувся показ фільму про мальовничу Теребовлю з циклу «7 чудес України: історичні міста та містечка». Тепер фільм можна переглянути в мережі на сайті «Рідна країна» та  7chudes.in.ua.

В фільмі ви дізнаєтесь як лише одна жінка врятувала місто від татарської облоги, яке архітектурне диво вже 150 років слугує переправою та в якому храмі ви знайдете унікальну святиню -  мощі Святого Миколая, до яких тричі на рік доторкнутись може кожен.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути