chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко презентує у Білій Церкві фільм із циклу «7 чудес України: історичні міста та містечка»

21 березня 2018 о 10:57
iPress.ua

Ініціатор Всеукраїнської акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» Микола Томенко презентує фільм про туристичні цікавинки міста-переможця Білу Церкву. Показ відбудеться в 22 березня.

Всеукраїнська акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» — це вже V етап всеукраїнської акції «7 чудес України», ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна».

Стартувала акція у березні 2016 року. 1 червня серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів.

Переможці традиційно визначалися за сумою результатів Інтернет-голосування та опитування експертів (50/50). До числа 100 експертів входять керівники національних заповідників, музеїв, кафедр туризму вищих навчальних закладів України, науковці та експерти у галузі туризму, представники туристичних компаній, що займаються внутрішнім туризмом.

Міський голова міста Біла Церква Генадій Дикий отримав нагороду з рук генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомира Михайлини.

Прем’єрний показ фільму відбувся 11 березня на телеканалі ZIK, а коротку версію Телеканал ICTV показав восени. Переглянути його ви можете на сайті «Рідна країна».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути