chrome firefox opera safari iexplorer

У 2016 році відбудеться акція «7 чудес України: історичні міста та містечка»

30 грудня 2015 о 14:01

Зважаючи на велику кількість звернень від громад, громадських організацій та туристичних компаній невеликих міст та містечок України, що мають визначну власну історію, звичаї, традиції та прагнуть гідно представити і популяризувати це на загальноукраїнському рівні, Оргкомітет всеукраїнської акції «7 чудес України» ухвалив рішення у 2016 році провести наступний етап конкурсу та визначити сім найвизначніших історичних міст та містечок.

Про це повідомив голова Оргкомітету Микола Томенко.

«До участі у конкурсі місцеві громади, громадські організації, туристичні компанії, вищі навчальні заклади та інші можуть пропонувати ті міста та містечка, що мають значиму історію (їх можна позиціонувати як історичні), які можуть продемонструвати своє історико-архітектурне обличчя та які мають бодай певну туристичну інфраструктуру для відвідувачів», — зазначив М. Томенко.

Зокрема, за його словами, це стосується також містечок, що були своєрідними столицями України, і які на сьогодні зацікавлені у розвитку туризму та максимальній популяризації.

Конкурс буде відбуватися у кілька етапів:

І — приймання заявок на участь в акції;

ІІ – визначення Оргкомітетом за участі 100 експертів 21 фіналіста акції; презентації та прес-тури цих об’єктів; Інтернет-голосування;

ІІІ – підведення підсумків за результатами експертного опитування та Інтернет-голосування (50/50) та оголошення переможців акції.

Про переможців акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» будуть відзняті фільми, повідомив Микола Томенко. Він нагадав, що за попередніми етапами акції «7 чудес України» вже відзняті 40 пізнавальних фільмів, які транслюються на телеканалах та які можна переглянути онлайн і скачати на офіційному сайті акції – 7chudes.in.ua.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути