chrome firefox opera safari iexplorer

Cкільки грошей українці витрачають на ліки

30 серпня 2018 о 10:32
expres.ua

2017 року українці купили в аптеках на 14 млрд грн ліків, ефективність яких не підтверджена. Загалом же витратили майже 54 млрд грн, з них 26% — це гомеопатичні, фітотерапевтичні ліки та інші препарати без клінічно доведеної ефективності. Про це йдеться в дослідженні, проведеному за ініціативою Центру протидії корупції.

«Витрати на медикаменти є значною частиною витрат для українських сімей і сумно уявляти, що частина цих коштів може йти на ліки без доведеної ефективності», – каже лікарка Вікторія Тимошевська.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути