chrome firefox opera safari iexplorer

Івано-франківець став чемпіоном світу з гирьового спорту

25 листопада 2010 о 00:39

Андрій Махновський став чемпіоном світу з гирьового спорту, виборовши перше місце у ваговій категорії понад 105 кг на чемпіонаті світу в Фінляндії.

Щоб потрапити туди на змагання, українському спортсмену довелося самотужки шукати спонсора. «Я знайшов кошти на літак. З 10 українських спортсменів золото отримав я. В естафеті українська збірна стала третьою», — розповів Махновський.

Його головним суперником на чемпіонаті світу був спортсмен з Росії, де гирьовий спорт є національним видом спорту. Андрій Махновський зауважив, що в Росії гирьовим видом спорту займається 250 тисяч людей, щомісяця спортсмени отримують стипендії, а щороку – кошти для екіпірування.

«Те, що мій суперник з Росії програв, це підсумок моєї річної праці», — наголосив Андрій Махновський. Нині український спортсмен тренується у центрі атлетизму СК «Наука» Івано-Франківського національного університету ім. В.Стефаника. Його незмінним тренером з 2004 року є Ярослав Соколенко.

«Можу сказати чітко, що за 5 хвилин я можу підняти 3,5 тонн ваги», — говорить Андрій Махновський. За його словами, відпочинок та добре харчування відновлює сили спортсмена.

Наступного року Андрій Махновський планує провести на Прикарпатті чемпіонат України з гирьового спорту, а нині вже розпочав підготовку до чемпіонату світу в Нью-Йорку.

«Для розвитку спорту потрібно лише фінансування. Бодай на дорогу», — зізнався Андрій Махновський.

За свою спортивну кар’єру у гирьовому спорті Андрій Махновський поставив два українські рекорди і п’ять разів виборював першість в Україні.