chrome firefox opera safari iexplorer

Кияни вітають один одного листівками зі снігу

23 лютого 2011 о 10:19

Снігопад продовжує мучити киян. По місту – величезні затори, кількість ДТП та травмованих людей зростає. За даними «Яндекс Пробки», затори на дорогах знов досягли 9 балів з 10 можливих (зазвичай у Києві 3-4 бали), а викликати таксі через негоду майже нереально.

Комунальники не встигають справлятися із прибиранням снігу. «Зараз на вулицях постійно працюють 300-350 машин. За добу на посипання асфальту йде 2700 кг солі. Треба розуміти, ми не можемо прибрати сніг за лічені години, коли він йде, не припиняючись. Але ми працюємо», — виправдовується гендиректор «Київавтодора» Георгій Глінський.

Водночас креативна молодь використовує сніжну зиму, щоб радувати один одного: зізнаються у коханні, бажають доброго дня, вітають з днем народження тощо.

Тим часом деякі на снігопаді почали заробляти. «Ми з другом домовилися з мешканцями під'їзду, щоб за 100 гривень прибрати сніг і лід розбити», — поділився з «Сегодня» студент КПІ Андрій.

В Інтернеті збільшилася кількість оголошень про продаж термобілизни з овечої шерсті (від 60 гривень за комплект), зігріваючих іграшок, які треба гріти в мікрохвильовці (від 150 грн.), та «снігоступів» (від 240 грн.).

Крім того, столичні таксисти підняли мінімальний тариф на 5 грн. (до 30 грн/км).

За матеріалами «Сегодня»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути