chrome firefox opera safari iexplorer

Представлено новий туристичний маршрут «Скелі Закарпаття»

08 лютого 2011 о 12:57

Проект туристичного маршруту «Скелі Закарпаття» представила кафедра туризму УжНУ, Туристичний інформаційний центр Закарпаття, туриська група «Мараморош».

Маршрут чудово підходить, як для скелелазів-професіоналів, так і початківців, а також людей, які тільки прагнуть познайомитися з цим екстремальним видом спорту.

Неймовірної краси панорами, краєвиди Карпат, букові праліси, таємничі скелі, колоритні перекази та легенди біля нічної ватри, адреналін у крові, подолання власних страхів, азарт та справжнє задоволення від підкорення все нових скелелазних маршрутів – усе це вам гарантовано!

Під час туру ви матимете змогу побувати біля трьох скель у трьох різних районах Закарпаття – Ужгородському, Перечинському та Іршавському.

Оноківська скеля, скельний масив Соколець та Смерековий камінь – улюблені місця тренувань для місцевих скелелазів та альпіністів. Кожна скеля – неповторна, відмінна від інших за своєю структурою та рельєфом. Проте усі три мають різні рівні складності, – маршрути, як для початківців, так і для скелелазів «зі стажем».

Кваліфікований інструктор допоможе вам зробити перші кроки у скелелазінні – навчить основам страхування, в’язання вузлів, технікам пересування по вертикальним поверхням.

Маститим же скелелазам – покаже цікаві маршрути та продемонструє способи їх проходження.

Увага: маршрут експерементальний, триває робота з його проектування, впорядкуванню та маркуванню.

Рекомендований період турів: травень — вересень

Орієнтовна програма маршруту: «Скелі Закарпаття»

День 1-ий

  1. Прибуття групи до м. Ужгород. Ознайомча екскурсія Ужгородом. Ужгородський замок, музей народної архітектури та побуту.
  2. Виїзд в село Оноківці Ужгородського району. Основи скелелазіння, страхування, в’язання вузлів. Лазіння по скелі.
  3. Переїзд в місто Перечин, вихід на маршрут: скелі Соколець.
  4. Ночівля.

День 2-ий

  1. Продовження маршруту. Вихід до скель.
  2. Лазіння. Огляд верхніх терас скель.
  3. Ночівля.

День 3-ій

  1. Спуск до Перечина.
  2. Переїзд до села Ільниця Іршавського району.
  3. Вихід на маршрут: заповідник «Зачарований край», Смерековий камінь.
  4. Розбиття табору біля скелі Смерековий камінь. Ночівля.

День 4-ий

  1. Скелелазіння.
  2. Огляд довколишніх скель (разом з гідом).
  3. Ночівля.

День 5-ий

  1. Збір табору. Вихід до села Ільниця.
  2. Переїзд в місто Мукачево.
  3. Ознайомча екскурсія історичним центром, Замок-Паланок.
  4. Від’їзд групи.

Тур передбачає усі ночівлі у наметах на лоні природи, що дозволить вам значно зекономити на винаймі житла. У той же час, за бажання, в умовах походу ви зможете скуштувати та навчитися готувати самим оригінальні страви закарпатської кухні – гострий бограч, токан з бринзою, сегединський тощо.

Окрім знайомства з природними принадами краю, під час туру ви також зможете відвідати історичні центри Ужгорода та Мукачева – міст, яким вже понад 1100 років!

Історично-пізнавальна екскурсія старовинними замками, дегустація оригінальних закарпатських вин, а також неповторних страв місцевої кухні – усе це також залишить незабутні враження у вашій пам’яті!

Отож, якщо ви мрієте порушити одноманітний плин буднів, відчути приплив адреналіну, навчитися чомусь новому та екстремальному, насолодитися неповторними гірськими краєвидами та підкорити незвідані скелелазні маршрути, – то цей тур саме для вас!

В Закарпатті екскурсії проводяться для груп не менше 10 людей.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути