chrome firefox opera safari iexplorer

Українки виграли золото Чемпіонату Європи з біатлону

24 лютого 2011 о 16:59

Збірна України з біатлону завоювала золоті медалі Чемпіонату Європи-2011 в жіночій естафеті 4×6 кілометрів, яка пройшла в італійському Ріднау.

Вже після першого етапу українська команда разом зі збірною Чехії відірвалася від переслідувачів, а після третьої стрільби Віта Семеренко йшла вже одноосібним лідером.

У подальшому перевага українок лише збільшувалася і на останньому етапі Валі Семеренко залишалося пройти дистанцію у своєму ритмі, закрити мішені і фінішувати з прапором у руках, повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України.

Естафета. Жінки

1. Україна (0 +5) 1:19:52.0

2. Італія (0 +7) +52.2

3. Німеччина (0 +9) +1:01.7

Варто зауважити, що Віта Семеренко завдяки сьогоднішньому успіху наздогнала Оксану Яковлеву за кількістю завойованих медалей на Чемпіонатах Європи, в обох по 10 нагород. У Валі Семеренко на одну медаль менше, але зате 5 золотих.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути