chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада затвердила нові правила проведення салютів

31 березня 2011 о 21:29

Київрада затвердила порядок та правила проведення феєрверків та реалізації піротехнічних виробів на території Києва. За відповідне рішення на засіданні 31 березня проголосували 96 депутатів.

Рішення має на меті забезпечити права громадян щодо додержанні тиші на території міста і в громадських місцях, упорядкування та здійснення контролю за проведенням салютів.

Згідно з документом проведення феєрверків з використанням виробів калібром від 60мм здійснюється з письмового дозволу першого заступника або заступника голови КМДА за поданням Головного управління з питань надзвичайних ситуацій, погодженим з ГУ МВС, ГУ МНС, теруправліннями Держгірпромнагляду.

Проведення феєрверків може здійснюватися на території міста з 8.00 до 22.00 у визначених Київською адміністрацією місцях.

Проводити салюти заборонено:

— за 300 м до потенційно-небезпечних об'єктів, церков, лікарень, шкіл, дитсадків, будинків-інтернатів, житлових будинків;

— на мостах, транспортних магістралях, пам'ятниках історії і культури, цвинтарях,

— на територіях рекреаційних зон, о. Труханів, о. Гідропарк, о. Долобецький, Жуковому острові, парку Дружби народів у період з 1 квітня до1 липня;

— на території лісових насаджень та прилеглих до них територіях у період з 1 квітня по 1 листопада;

— балконах, дахах будинків. Біля будівель державних та місцевих органів влади.

Також згідно з документом, проведення феєрверків може здійснюватися лише організаціями, статутом яких передбачений такий вид діяльності.

Такі підприємства, що проводять салюти, повинні мати: дозвіл на проведення феєрверку, виданий Держгіпромнаглядом та дозвіл виданий КМДА.

Щоб провести салют в Києві треба: не пізніше, ніж за 10 днів до дати проведення подати письмове звернення до КМДА, де вказати дані про замовника салюту, назву і мету заходу, дату, місце, тривалість проведення феєрверку, дані про виконавця салюту.

Виконавець феєрверку повинен подати копію свідоцтва про державну реєстрацію організації, копію дозволу Держгірпромнагляду, копію статуту, довідку з ГУ МНС тощо.

Водночас суб'єктам господарювання, які продають піротехнічні вироби, забороняється: розміщувати секції з продажу піротехніки ближче, ніж за 4 метри від евакуаційних виходів, у житлових будинках, продавати піротехніку на ринках тощо.