chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти встановило граничний розмір плати за гуртожитки

29 березня 2011 о 12:25

За інформацією офіційного сайту Міносвіти, 28 березня підписано спільний наказ щодо встановлення граничного розміру плати за проживання в студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Міністерства фінансів та Міністерства охорони здоров’я встановлено, що граничний розмір плати за проживання в студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності з урахуванням ПДВ, встановленого згідно з законодавством, виходячи з нормативу 6 кв. м житлової площі (для новозбудованих гуртожитків — 8 кв. м житлової площі), не може перевищувати:

  • для студентів, абітурієнтів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації – 40% розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації;
  • для клінічних ординаторів, аспірантів, докторантів – 40% їх академічної стипендії;
  • для курсантів вищих навчальних закладі цивільної авіації, морського і річкового транспорту, Севастопольського національного інституту ядерної енергії та промисловості (далі — курсанти), які отримують безкоштовне харчування, – 20% розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації;
  • студентам індустріально-педагогічних вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, які навчаються за програмами підготовки майстрів виробничого навчання і забезпечуються безоплатним триразовим харчуванням, – 20% розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації, а тим особам, які забезпечуються безоплатним одноразовим харчуванням, – 30% мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації.

Згідно з наказом, студенти, курсанти, абітурієнти вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особи з їх числа, а також студенти і курсанти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, забезпечуються гуртожитком безкоштовно.

Конкретний розмір плати за проживання в гуртожитках встановлюється керівником вищого навчального закладу і розраховується відповідно до Порядку надання інших платних послуг державними та комунальними навчальними закладами.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути