chrome firefox opera safari iexplorer

Українські АЗС виявилися найприбутковішими у світі

16 березня 2011 о 12:42

Прибуток АЗС, які торгують в Україні, складає близько 177 доларів на тонну бензину, що на 30 доларів дорожче, ніж по всьому світу. Про це заявив експерт з енергетичних питань Володимир Землянський.

За його словами, українські автозаправники заробляють 1,5 грн на кожному літрі бензину.

«Починаючи з 2005 року, з тих пір, як були скасовані імпортні мита на нафтопродукти, ми спостерігаємо зростання цін, але постійно чуємо аргументи з боку імпортерів з приводу того, що світова ціна на нафту постійно росте, тому зростає ціна на нафтопродукти в України»,- зазначив Землянський.

У той же час він завдався питанням: чому коли падала світова ціна, ціни на нафтопродукти в України або залишалися на тому ж рівні, або ж значно підвищувалися?

«Відповідь така: у нас найбільша маржа — тобто прибуток АЗС, які торгують на українському ринку. Якщо у Європі це складає десь 140 доларів на тонні, то в Україну, в середньому якщо брати по заправках, 177 доларів на тонні , тобто, на 30 доларів більше, ніж по всьому світу», — зазначив експерт.

За словами Землянського, роздрібні продавці палива мають 1,5 гривні на кожному літрі бензину, і тому вони можуть утримувати ціну на А-95 в межах 9,5 грн, як того вимагає уряд.

Нагадаємо, раніше Кабмін встановив граничні ціни на бензин, за якими бензин марки А-95 коштуватиме на рівні 9 гривень 50 копійок, ДП — на рівні 9 гривень.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути