chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні обрали 100 найкращих готелів

23 березня 2011 о 20:32

23 березня у Києві, в день відкриття XVII Міжнародної туристичної виставки UITT 2011, відбулася церемонія нагородження ста найкращих готелів України. Найбільш широко серед номінантів представлений Київ, Крим, Львівська, Закарпатська та Одеська області.

Найменше — по одному готелю на кожну — показали себе Житомирська, Миколаївська, Волинська, Кіровоградська, Луганська, Чернігівська, Херсонська і Рівненська області.

Премії вручалися громадською організацією — Асоціацією готелів і готельних об'єднань міст України, спільно з Радою з питань туризму і курортів.

Як зазначили організатори премії, звання «Найкращого готелю України» в цьому випадку має суто маркетингове значення: диплом як доказ можна використовувати в рекламі, в позиціонуванні, як доказ чужого визнання.

Тим часом український готельний бізнес гостро потребує стандартизації за світовим зразком, адже скоро очікується наплив туристів до Євро-2012, і у європейських мандрівників, які звикли довіряти кількості зірок на фасаді готелю, можуть залишитися неприємно здивованими.

На розгляді Верховної Ради вже знаходиться законопроект, що ставить за мету навести порядок у рейтингу вітчизняних готелів.

"Законопроект пройшов перше читання, очікується друге, після якого, в разі позитивного голосування, буде введена обов'язкова «зірковість», — прокоментував ситуацію заступник голови Держслужби туризму і курортів України, президент Асоціації малих готелів і апартаментів України Дмитро Заруба.

За його словами, готелям будуть дані «канікули» від півроку до року, для того, щоб спокійно пройти процес отримання зірок.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути