chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада хоче скасувати туристичний збір

10 квітня 2011 о 11:25

Комісія з питань культури та туризму Київради пропонує скасувати туристичний збір у Києві через неефективність цього збору.

Відповідне питання внесене до порядку денного Київради 14 квітня, повідомив голова комісії Олександр Бригинець.

«На жаль, практика показала, що, через недосконалість законодавчого визначення питань туристичного збору, його запровадження у Києві є неефективним з економічної точки зору, надзвичайно складним в адмініструванні як для підприємств, так і для податкових органів міста і шкодить іміджу столиці України, особливо напередодні Євро-2012», — впевнений Бригинець.

Депутат пояснив, що у багатьох випадках готелі брали збір з іноземних громадян, які приїхали до міста з діловою ціллю, в тому числі і для підготовки Євро-2012, але з собою не мали відповідних документів (які взагалі не передбачені світовою практикою).

«Фактично, зазначені клієнти готелів можуть сьогодні висувати претензії щодо порушення закону під час сплати туристичного збору. Тому, Києву потрібно запровадити звичну для європейських міст практику подібного збору», — сказав Бригинець.

Крім того, неефективною виявилася затверджена схема збору щодо прибутковості для міста. Попередні розрахунки щодо отримання від збору 5 мільйонів гривень на рік не підтвердилися практикою першого кварталу. Адже за цей час було отримано приблизно 0,5 мільйона гривень.

Крім того, комісія звернулась до Верховної Ради з проханням спростити процедуру збору і уніфікувати цей податок, щоб не створювати додаткових складнощів для готел'єрів та клієнтів. А також, спрямовувати цей збір на покращення туристичної інфраструктури міста.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути