chrome firefox opera safari iexplorer

МНС відповідатиме за систему екстреної допомоги населенню «112»

12 квітня 2011 о 10:59

Президент делегував право міністру надзвичайних ситуацій Віктору Балозі приймати рішення про створення, реорганізацію та ліквідацію спеціальних підрозділів і формувань системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112».

Відповідне завдання міністерства зафіксовано в положенні про МНС, яке Глава держави своїм указом затвердив 6 квітня.

Як повідомили в МНС, це дає змогу Міністерству надзвичайних ситуацій офіційно спільно з МВС, МОЗ, Міністерством енергетики та вугільної промисловості розпочати реалізацію зазначеної функції та впровадження в Україні нової системи координації зусиль екстрених та аварійних служб усіх зазначених відомств, інших органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Крім того, це дасть змогу значно підвищити рівень запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, а також створити додаткові гарантії захисту життя і здоров'я громадян України та іноземців, наблизити їх до світових стандартів.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути