chrome firefox opera safari iexplorer

На Оболоні висадили новий сквер

13 квітня 2011 о 11:49

Сьогодні зранку в Оболонському районі міста Києва було висаджено новий сквер.

Участь у цій акції взяли віце-спікер Микола Томенко, депутат Київради Олександр Бригинець, співачки Анжеліка Рудницька, Іван Дорн, лідер гурту «НеДіля» Едуард Приступа та багато інших відомих людей. До акції також долучилися і звичайні жителі Оболонського масиву. Організатори висадки дерев – «Сніданок з 1+1».

На переконання учасників акції, місія мешканця кожного села, містечка і міста у тому, щоб зробити свій невеличкий внесок у відродження і рятування природи. «Сьогодні ми тут, на Оболоні, показуємо приклад жителям інших районів міста Києва та українцям загалом, що треба знайти час (а особливо зараз, під час Вербного тижня) не просто посадити дерево, а зробити щось, щоб врятувати нашу природу, щоб зробити наші міста красивішими та чистішими», — поділився враженнями Микола Томенко.

Крім того, він висловив сподівання, що в столиці нарешті розпочнеться висадження нових парків та скверів. «Останнім часом у Києві при потуранні влади зелені насадження лише вирубалися. Тепер настав час їх відновлювати», — зазначив віце-спікер.

«Рідна країна»

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути