chrome firefox opera safari iexplorer

Найбагатший українець купив найдорожчий пентхаус у Великобританії

19 квітня 2011 о 11:22

Невідомим покупцем, який придбав найдорожчу квартиру в Гайд-парку у Лондоні за 136 млн євро виявився народний депутат Рінат Ахметов.

Рінат Ахметов, найбагатша людина України, загальні статки якого оцінюють в 16 млрд доларів, купив найдорожчу квартиру у Великобританії.

Як відомо, у ЗМІ пройшла інформація, що невідомий покупець скористався послугами українських адвокатів та купив дві новенькі квартири у нещодавно відкритому комплексі One Hyde Park в районі Найтсбридж.

Квартири перебудовані в одну і сформували пентхаус загальною площею 2 300 кв м з винним погребом. Вартість квартири складає 136 млн євро.

Особистий прес-секретар Ріната Ахметова Олена Довженко підтвердила, що холдинг System Capital Managemen (SCM), який належить Ахметову є одним з інвесторів будівництва комплексу One Hyde Park.

Пентхаус в Гайд-парку придбаний у сирому вигляді (після будівельників). Новий власник витратить близько 60 млн доларів на ремонтні роботи та облаштування.

Як повідомлялося раніше, п'ятірку лідерів серед українських мільярдерів за рейтингом журналу Forbes 2011 року складають Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та Костянтин Жеваго.

Показово, що за п'ять років Ахметов у цьому рейтингу піднявся з третьої сотні на 39 місце.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути