chrome firefox opera safari iexplorer

Рішення про дерибан 100 га у Пирогово скасували

13 квітня 2011 о 07:42

За позовом Генеральної прокуратури суд повернув державі 100 га землі історико-культурного призначення у Києві.

Як повідомляє прес-служба відомства, Господарський суд 11 квітня задовольнив позов Генпрокуратури про визнання недійсним рішення Київради, за яким обслуговуючому кооперативу «Житлодар» було передано 99,74 га, що знаходяться в зоні охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури та побуту України (с. Пирогів).

За результатами перевірки встановлено численні порушення вимог чинного законодавства при видаленні землі у 2007 році.

«Так, рішенням Київради від 1 жовтня 2007 року всупереч вимогам Земельного кодексу та закону Про охорону культурної спадщини“ та житлового кодексу передано вказаному кооперативу землі історико-культурного призначення площею 99,74 га, у тому числі 98,68 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла та 1,05 га в довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території. При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували поліпшення житлових умов», повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У подальшому вказаний кооператив передав земельні ділянки, які були надані йому у приватну власність, до статутного фонду інших товариств.

Як відомо, раніше Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Київради про безоплатну передачу кооперативу «Транспортник» у приватну власність для будівництва житла понад 67,5 га з природно-заповідного фонду земель.

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути